zwangerschapskwaaltjes
Altijd wat te schrijven

Zwangerschapskwaaltjes

Ieder trimester heeft zijn eigen zwangerschapskwaaltjes. In het eerste trimester had ik last van ochtendmisselijkheid. Op het werk begon ik een uur later zodat ik ’s ochtends rustig op kon starten. Gelukkig was het een misselijkheid zonder overgeven. Deze ochtendmisselijkheid hield eigenlijk de hele dag aan. En was ik ’s avonds weer misselijk en chagrijnig.

Na 16 weken was dit plotseling voorbij. Ik voelde mij ineens stukken beter en veel energieker. Na 22 weken krijg ik wat last van mijn heupen, onderrug en rechter bilspier. Het zoeken naar een fijne lighouding wordt door mijn groeiende buik steeds lastiger. Mijn lievelingsslaaphouding, op mijn buik of op mijn zij met opgetrokken benen, kan ik nu niet meer aannemen.

In het derde trimester schijnen de zwangerschapskwaaltjes het zwaarste te zijn. Tja en dan heb ik nog niet eens over de bevalling en de periode erna. Ik vroeg mij af of mannen ook last zouden kunnen krijgen van zwangerschapskwaaltjes. Dus vroeg ik mijn man of hij ook ergens last van had. Zijn antwoord: ‘Ja van mijn zwangere vrouw’.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply