Altijd wat te schrijven

Zwanger in coronatijd

Is het minder leuk om zwanger te zijn in Coronatijd? Aan het gevoel ‘zwanger zijn’ verandert natuurlijk niks. Het is nog steeds fantastisch om zwanger te zijn, ondanks Corona. Maar de voorbereiding op de zwangerschap is wel anders. En ik denk inderdaad minder leuk. Ik kan aan niemand mijn zwangere buik showen. Alleen online via foto’s of tijdens een online meeting. Dan houd ik hem even voor de camera. Ik ben er best wel een beetje trots op. Als ik eerlijk ben, vind ik het best jammer dat ik er niet mee kan pronken.

De zwangerschapsyoga wordt gedaan in tweetallen. De zwangerschapscursus zal waarschijnlijk online plaatsvinden. Wij hebben daardoor weinig/geen contact met andere zwangere stellen. We kunnen niet door de Babydump lopen om in babysferen te komen. Alles moet online. Dat kan ook, maar is toch minder leuk. Ook de zwangerschapsboxen kunnen niet worden opgehaald in de winkels. Ik heb mij wel voor een aantal boxen ingeschreven. Dus ik krijg al wel mega veel reclame via de mail, post en telefoon. Heel fijn (NOT).

Maar wat ik het allervervelendste vind aan zwanger zijn in Coronatijd is dat ik alleen naar de controles moet. Mijn man mag niet mee. Eigenlijk is de gehele zwangerschap voornamelijk op de vrouw en baby gericht. Dat is ook goed. Maar een zwangerschap doe je wel samen; als man en vrouw. Dat ‘samen’ is hierdoor wel minder. Gelukkig kunnen we wel samen de baby voelen. En samen online shoppen. En samen in de babykamer klussen. Bekijk hier het filmpje van de babykamer update 4.

Babykamer Update 4
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply