Altijd wat te schrijven, Sterrenkindje

We gaan het vertellen.

Kapitel 2Hoofdstuk 2

Kerst 2022

Met kerst zijn we allemaal vol verwachting. De één is in de ban van de kerstman en de ander van het kindje Jezus. Of je er nu in gelooft of niet, we weten allemaal wie deze mannen zijn. Dat heeft iets magisch. Dit is de perfecte tijd om de familie te vertellen dat wij ín verwachting zijn. Wij geloven in ons kindje.

Met kerst zijn we allemaal vol verwachting.

De 7 weken echo was goed. Het vruchtje is goed ingenesteld en er was een goed kloppend hartje te zien op de echo. Een hele opluchting. ‘Mooi hè om de baby te zien?’, zei ik tegen Henk. ‘Ik zag eigenlijk nog niks’, zei Henk. Mannen?! ‘Maar het was wel mooi’, voegt hij er snel aan toe.

Na deze positieve echo kochten wij glazen kerstballen, wikkelde ik een houten poppetje in een stukje stof, vulden wij de kerstballen met stro en legden het kindje in het stro. Aan de kerstbal hingen wij de spreuk van Winnie the Pooh: ‘If I am thinking correctly,’ said Pooh, ‘a new baby is probably, undoubtedly the grandest gift that could ever be.’ Deze kerstbal gaven wij aan onze ouders, broers en zussen. We hebben dit nieuws al drie keer mogen brengen. En ook al is het twee van de drie keer misgegaan tijdens de zwangerschap, blijf ik dit een mooi moment vinden.

If I am thinking correctly,’ said Pooh, ‘a new baby is probably, undoubtedly the grandest gift that could ever be.

Winnie the Pooh

In verwachting zijn is magisch. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan ons kindje denk. Het is nu al geliefd. Ook al weten we nog niet wat voor mensje het is, we geloven erin. Winnie the Pooh heeft gelijk. In verwachting zijn is een fantastisch cadeau.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply