Mijn keuken, Recepten

Warme kruidige appeldrank

Het idee was om een appelcider maken. Een appelcider is een licht alcoholische appel drank gemaakt van gewone en cider appels. Maar ik wilde geen alcohol gebruiken en ik had ook geen cider appels. Dus dat werd hem niet. Toen werd het een kruidige appeldrank. In de REWE hadden ze alleen een troebele appel- en perendrank. Tja, samengevat komt het er dus op neer dat het in de verste verte geen appelcider is, maar een kruidige warme appel- en perendrank. Dat neemt niet weg dat het alsnog lekker en winters is.

Wat heb je nodig voor een kruidige appel- perendrank:

  • 1 liter appel/perensap. Ik zou voor een biologische troebele sap gaan (met of zonder peer).
  • 2 kaneelstokjes
  • Twee plakjes verse gember
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel koek-/speculaaskruiden

Zo ga je te werk:

Doe het sap met alle kruiden in een pan. Verwarm het geheel op laag vuur voor ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen tot drink temperatuur. Schenk de appel-/perendrank in glazen. Drink smakelijk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Warme winterse dranken - Anniek van Lohuizen december 29, 2020 at 11:42 am

    […] Alleen al door de geur van warme appel en kaneel proef ik de winter. Koud is deze appelsap ook lekker, maar warm is het toch wel allerlekkerst. Heel eenvoudig te maken. Klik hier voor het kruidige appeldrank recept. […]

  • Leave a Reply