Uncategorized

Warme chocolademelk

Je kan gewoon een pak chocomelk opentrekken. Inschenken in een mok. In de magnetron voor een minuut en je hebt warme chocolademelk. Maar het kan net zo eenvoudig en veel lekkerder. Je hebt maar drie ingrediënten nodig: melk, cacao en suiker.

Ingrediënten voor een mok chocolademelk:

  • 250 ml melk
  • Een flinke eetlepel suiker
  • Een flinke theelepel cacao

Zo ga je te werk:

Doe de melk in een steelpan en warm deze op. Maak ondertussen van de suiker, cacao en twee eetlepels melk een papje. Wanneer de melk begint te bubbelen voeg je dit papje toe. Zet het vuur laag en roer het papje erdoor. Schenk de chocolademelk in een mok. Drink smakelijk!

chocolademelk met topping

Chocolademelk is nog lekker met een topping! Bijvoorbeeld slagroom, marshmallows, karamelstukjes, amandelschaafsel, sprinkles of een dipkoekje. Ook lekker met alle toppings én dat dipkoekje! Om het echt winters te maken kan je een gingerbread als dipkoekje gebruiken.

gingerbread koekjes

Tip!: Ik vind de kant en klare karamelstukjes best prijzig. Je kan ook je favoriete fudge smaak in blokjes snijden en deze erop doen!

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Warme winterse dranken - Anniek van Lohuizen december 29, 2020 at 12:00 pm

    […] Een knapperend vuur. Dikke handschoenen, een sjaal en een muts. Een laagje sneeuw op de grond. Snowboots. En natuurlijk een warme kop warme chocolademelk. Dat laagje sneeuw zit er dit jaar niet in. Maar een vuurtje kan gestookt worden. De handschoenen, sjaal, muts en snowboots kan je aantrekken. En een kop warme chocolademelk is zo gemaakt! Klik hier voor het recept voor chocolademelk. […]

  • Leave a Reply