Vrouwenarts Duitsland
Altijd wat te schrijven

vrouwenarts Duitsland / Frauenarzt

Iedere vrouw in Duitsland gaat naar de Frauenarzt (vrouwenarts). Veel vrouwen gaan al naar de vrouwenarts vanaf hun eerste keer menstrueren. Een halfjaarlijks bezoek wordt vanaf je 20e levensjaar aanbevolen. Voor vrouwenvragen. Borstonderzoek. Uitstrijkje. Als je zwanger bent. Menstruatieklachten. Ook als er niks aan de hand is. Gewoon voor de zekerheid. Uit voorzorg. Anderhalf jaar geleden had ik nog nooit van een Frauenarzt gehoord. Mijn collega’s schrokken daarvan. ‘Ben je nog nooit bij een Frauenarzt geweest?’. Mijn collega keek mij verbaasd aan. Ze keek zo ongeloofwaardig dat het leek alsof ze het bijzonder vond dat ik überhaupt nog leefde. Maar nee, ik was nog nooit bij een vrouwenarts geweest. Die heb je niet in Nederland. ‘Waar gaan jullie dan naar toe voor jullie halfjaarlijks onderzoek?’ ‘Nergens. We gaan nergens naar toe. Wat moet je laten onderzoeken bij een vrouwenarts als je nergens last van hebt?’. Ik moest maar snel contact opnemen met een Frauenarzt. Dat heb ik gedaan. Ook zij was verbaasd dat ik bij geen enkele Frauenarzt sta ingeschreven. Ik mocht direct wel langskomen. Nu weet ik wat een Frauenarzt is. En zij weet ook wie ik ben. Van buiten en van binnen.

Mocht je oprecht geïnteresseerd zijn in wat een vrouwenarts in Duitsland doet? Bekijk dan het filmpje: Der erste Besuch beim Frauenarzt (dat deed ik ook voordat ik naar de vrouwendokter ging). Het zijn geen rare of vieze beelden. Het is wel in het Duits.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Jol december 30, 2020 at 8:34 pm

    Gewoon even alle afleveringen van 3 seizoenen “Die Schwarzwaldklinik” kijken en je bent volledig op de hoogte. #inburgeren.

  • Leave a Reply