Altijd wat te doen, weekend weg

Tiny house

Goedkoper, duurzamer en ontspullen. Dat zijn mijn voornemens voor dit jaar. Tussen kerst en oud & nieuw ging ik testen of dit bij mij zou passen. En waar kan je dat nou beter testen dan in een Tiny House. Een klein huis dat slim, compact en duurzaam is ingericht. Kanttekening: een Tiny House is niet persé goedkoop. Met ons vijven (Henk, mama, mijn zusje, Lucas en ik) verbleven we twee dagen op 34 m2. Dus veel meters maakten we niet. Henk kreeg al een melding van zijn stappenteller. Zijn bewogen gemiddelde van deze twee dagen was ver beneden gemiddeld. Het zijn drie stappen naar de slaapkamer, twee stappen naar de badkamer en één stap naar de woonkeuken. Met vier volwassenen en een baby is het huis dan ook wel echt vol.

Basecamp IJmuiden

Henk, Lucas en ik hadden onze eigen slaapkamer aan de achterkant van het Tiny House. Die konden we afsluiten met een schuifdeur. Handig voor de slaapjes van Lucas. Hij heeft er trouwens alleen ’s nachts geslapen. De slaapjes overdag deed hij in de draagdoek. Het was hem allemaal iets te Tiny. Mama en mijn zusje sliepen boven. ’s Avonds werd de trap neergezet in de woonkeuken en konden ze naar bed. Iedere draai die ze daar maakten, hoorde je door het hele huis.

Het toilet is alleen geschikt voor een tiny behoefte. Heb je toch een grotere behoefte, moet de volgende even wachten. Daar ging het bij ons dus mis. Met als gevolg dat het hele toilet verstopt zat. Dit had de eigenaar nog nooit meegemaakt. Hij vroeg nog of we er misschien iets groots in hadden gedaan. ‘Uuuuuhm’. ‘Ja’. Hij zou even in het systeem kijken. Daarna kregen we een sleutel van een ander huisje waar wij naar het toilet mochten. Gelukkig had het probleem zich de volgende ochtend zelf al opgelost.

In de keuken was flink ontspult. Er waren 2 pannen en voor 4 personen bestek, borden, mokken en glazen. Dat was het. Gebak kon je er niet eten en je gekookte ei uitlepelen was er niet bij. Geen tiny bestek.

De hele dag spelletjes spelen.

We hebben het Tiny House optimaal kunnen testen, want het heeft de hele tijd geregend. Maar het maakte ons niks uit. We luisterden de Top 2000 en speelden Kwakzalvers en Hanabi. Een Tiny House is heel gezellig en echt een leuke ervaring! Tussen de buien door liepen we naar het strand. Na de strandwandeling trokken wij onze dikke truien en sokken weer aan, want de verwarming was te duurzaam. Het heeft drie dagen geduurd tot het eindelijk 20 graden was in het huis. Tja, en toen vertrokken wij.

Uitwaaien op het strand.

Goedkoop, duurzaam en ontspullen vind ik nog steeds een goed idee. Maar wel in een warm huis met gebaksvorkjes en toilet waar gewoon op gepoept kan worden.  

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply