Altijd wat te doen, erop uit

Stadsboerderij ’t Nije Hoff in Emmen

Afgelopen maand gingen mijn moeder, Lucas en ik op de fiets naar de stadsboerderij. Helemaal hip en fancy. De stadsboerderij ’t Nije Hoff ligt aan de rand van Emmen. Emmen is geen echte stad, maar dit is wel een echte boerderij. Een boerderij met koeien, schapen en twee boeren. Ik moet eigenlijk agrariërs zeggen. De agrariërs Rick en Gert-Jan willen de samenleving betrekken bij de moderne melkveehouderij met zijn innovatieve technieken. Zij willen de verbinding slaan tussen stad en platteland. Daarnaast willen ze laten zien dat de boeren (de) toekomst hebben.

Een kijkje in de stal

Je kan bij Rick en Gert-Jan een kijkje in de stal nemen. Hier zie je de schapen en koeien tevreden herkauwen en je ziet de boeren aan het werk. Als je durft, kan je ze zelfs aaien. Die koeien bedoel ik dan hè. Je kan zien dat de koeien het gewend zijn dat er kinderen komen in hun stal. Ze schrikken niet van onverwachte bewegingen en geluiden. De koeien zijn wel heel nieuwsgierig.

Overal staan kleine bezems in melkbussen. De kinderen mogen deze bezems pakken en de boel een beetje aanvegen. Lucas en ik waren snel uitgeveegd, want ons oog viel op de boer. Of eigenlijk agrariër. Naja wij zagen Rick of Gert-Jan in de trekker stappen. Goed, het komt er eigenlijk op neer dat Lucas alleen maar oog had voor de trekker. Toen de boe.. uh trekker weg was, konden we ons weer focussen op het vegen. Maar na drie tellen had Lucas er al genoeg van. ‘Oma, mama, taart eten’. Ah, dat was Lucas dus niet vergeten. We zouden eerst koeien gaan kijken en daarna taart gaan eten.

Het theehuis van ’t Nije Hoff

Dat kan hier namelijk ook. ’t Nije Hoff heeft een theehuis. Vanuit het theehuis kijk je op de landerijen en in de stal. De menukaart is aangepast op het boerenleven, de streek en het seizoen. Wij kozen voor Luikse wafels met slagroom en kersen. Daarbij dronken we een gemberthee. Ja klopt. De boerderij staat in de gemeente Emmen en het was mei. Maar het geeft niet, het was wel heel lekker.

Je kan kiezen of je binnen of buiten wilt eten. Gezien de maand mei dit jaar niet echt warm was, zaten wij binnen. Lucas speelde binnen met de trekkers in de speelhoek. Je kan dus ook op het terras zitten. Daar kunnen de kinderen in de zandbak spelen.  

De stadsboerderij ’t Nije Hoff aan de rand van het dorp Emmen met een theehuis dat producten uit het seizoen, streek en boerenleven serveert, zoals Luikse wafels met kersen in mei, is een bezoek waard. Je kan daar proeven van het boerenleven. Wij kunnen je vertellen: ‘dat smaakt naar meer’. Wij komen zeker nog eens terug naar de stadsboerderij ’t Nije Hoff.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply