sensorisch spel

Thema: Vogels

Duur van het spel: 5 minuten.
Geschikt voor alle leeftijden.
Doel van het spel: ontspan, ontprikkel, geniet en groei.
Aantal spelers: 1-2 spelers

Je bent er aan toe! Dit doet gaat je goed doen! Let maar op. Je gaat straks spelen met je zintuigen en zul je verschillende texturen, vormen en kleuren ontdekken. Dat is sensorisch spel. Sensorisch spel kent eigenlijk geen spelregels. Laat de fantasie de vrije loop en het geeft niks dat er geknoeid wordt. Op internet kan je een hele opsomming vinden van alle voordelen van sensorisch spel. Zo kan je lezen dat het goed is voor de sociaal emotionele ontwikkeling, het probleemoplossend denken, het wiskundig inzicht en de fijne en grove motoriek.

Het doel van dit spel is dat je ontspant, ontprikkelt, geniet en groeit. Ga, voordat je begint, na hoe je je voelt. Ben je gespannen en vol in je hoofd of juist helemaal relax en uitgerust. Weet je hoe je je voelt? Begin dan aan het spel. Speel het sensorische spel 5 minuten en ga dan opnieuw na hoe je je voelt. Heeft het jou ontspanning gebracht? Kijk op de score kaart hoe je je voelt. Dit staat gelijk aan een aantal punten. Dat is je puntenscore.

Dit spel heeft een thema: In mei leggen alle vogels een ei, behalve de koekoek en de griet, die leggen in de meimaand niet. De bak is gevuld met speelrijst en voorwerpen die bij het thema horen. Laat je fantasie de vrije loop. Mocht je geen inspiratie hebben, staan hieronder een aantal speltips.

Het spel is ook ontzettend leuk voor kinderen (het is eigenlijk bedoelt voor kinderen). Dus stel een bak samen en speel samen met je kind/kleinkind/neef of nicht. Let bij het samenstellen erop dat je niet te veel toevoegt en laat zien hoe je ermee kan spelen. Ruim daarna alles weer netjes op. Hoe ontspannen schat je het kind in? Dat is jouw score.

Lyan was een beetje sceptisch. Wat moet een kind nou met een bak met rijst, een theelepel en een houten bakje. Suuuuper saai. Echt geen een kind dat daarmee gaat spelen. Bewijs Lyan het tegendeel. Doe mee en win!