Altijd wat te maken, Baksels

Recept: Kaneelbroodjes

Voor tijdens de koffie op de familiedag maakte ik Zimtschnecken of Cinnamon Rolls of Kaneelbroodjes, net hoe je ze wilt noemen. Ik gebruik altijd een vast recept, maar voor de familiedag week ik een keer af naar een ander recept. Had ik dat maar nooit gedaan. De kaneelslakken waren lelijk, keihard en droog. Ik heb er geeneens foto’s van gemaakt. Alle ooms en tantes riepen heel enthousiast dat ze heel lekker waren. Daar geloofde ik niks van. Sommigen vroegen zelfs naar het recept. Ik weet het: je moet niet op alle slakken zout leggen, maar dit recept is niet het delen waard.

Wat ik wel met jullie wil delen is het recept van de kaneelkoeken die niet mislukken. Het recept is heel eenvoudig, maar wel in het Duits. Wanneer je dit recept volgt krijg je heerlijke fluffige (is dit een Nederlands woord?) kaneelbroodjes. Ik gebruikte speltmeel en plantaardige boter en melk. Hier heb ik dan wel foto’s van gemaakt.

Je kan ze ook invriezen. Handig voor als je onverwachts bezoek krijgt. Stop ze dan na het ontdooien even in de magnetron of oven. Heeerlijk!!

Auf die Plätzchen, fertig, los! Laat je me weten of ze zijn gelukt?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply