Altijd wat te schrijven, Sterrenkindje

Niet naar Uganda.

Kapitel 3 – Hoofdstuk 3

Januari 2023                                                                                     

In januari zou ik op reis gaan met twee van mijn zusjes, mijn moeder en broertje. Mijn broertje liep stage in Uganda. Daar hadden we een hele gave rondreis gepland. De big 5 spotten, wandelen door prachtige landschappen, berggorilla’s en chimpansees zoeken, samen gezellig eten en op bootsafari. Ik had mega veel zin in deze supergave ervaring.  

Na de positieve zwangerschapstest beseften we al snel dat een reis naar Uganda er voor mij niet in zou zitten. Afreizen naar een land met malariamuggen en andere enge ziektes en bacteriën is geen goed idee. Heel eerlijk? Daar baalde ik wel een beetje van. Wij veranderden het plan. We boekten de reis om naar Henk zijn naam en ik bleef met Lucas twee weken thuis. In de eerste week logeerden Lucas en ik twee nachten bij mijn opa en oma, gingen we met neefje Siem en tante Mareen naar de bieb, en gingen we op bezoek bij familie in Friesland. De laatste week logeerden we een week bij opa (mijn vader) op de boerderij, want oma (mijn moeder) zat ook in Uganda. Zo waren we allemaal niet alleen.

Uiteindelijk waren het twee mooie weken. Vermoeiend maar mooi! Thuisblijven voor een baby in je buik is de beste reden om thuis te blijven. Ohja en de reis naar Uganda was geweldig, aldus Henk, mijn moeder, zusjes en broertje.

Thuisblijven voor een baby in je buik is de beste reden om thuis te blijven.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply