Mijn keuken, Recepten

Marmercake tulband

Hier vind je het recept van de marmercake tulband zoals ik hem het liefste maak. De kersen maken het nog lekkerder, maar kan je ook achterwege laten. Vervang dan de twee eetlepels kersensap door twee eetlepels melk. Veel bakplezier!

Ingrediënten voor de tulband:

  • 350 gram boter op kamertemperatuur
  • 350 gram suiker
  • Theelepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 80 gram cacao
  • 275 ml melk
  • 400 gram meel
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 2 theelepel citroensap
  • 150 gram kersen uit pot
  • Chocoladereep van 200 gram

Ingrediënten voor de kersengarnering:

  • 200 gram kersen uit pot
  • 75 ml kersensap ook uit pot
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel citroensap

Zo ga je te werk

Tulband

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een tulbandvorm in met boter en bestuif deze vervolgens met bloem.
  2. Laat de kersen afdruipen en vang het sap op.
  3. Doe de zachte boter in een kom en klop deze tot een zachte crème. Voeg vervolgens 200 gram suiker en een theelepel vanille extract toe.
  4. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Voeg pas het volgende ei toe wanneer het vorige ei volledig is opgenomen.
  5. Doe in een andere kom de 150 gram suiker, cacao, en 100 ml melk. Zet dit nog even apart.
  6. Meng in nog weer een andere kom het meel, bakpoeder en het zout.
  7. Meng 175 ml melk met het citroensap.
  8. Voeg al mixende het meel en de melk afwisselend bij het boter-ei-mengsel.
  9. Doe 150 gram van de kersen in een schaal en roer ze om in een eetlepel bloem.
  10. Doe de helft van het beslag in de tulbandvorm.
  11. Leg de met bloem bestoven kersen op het beslag.
  12. Mix het cacao mengsel met de andere helft van het beslag en voeg twee eetlepels kersensap toe.
  13. Verdeel het donkere beslag over het lichte beslag. Maak met een vork een marmer patroon in het beslag.
  14. Bak de tulband voor 60 minuten in de oven.
  15. Laat de tulband volledig afkoelen.
  16. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk dit over de afgekoelde tulband.

Kersengarnering

  1. Doe de kersen en het kersensap in een pan en zet deze op een laag vuur.
  2. Maak ondertussen een papje van 1 eetlepel kersensap, suiker, maïzena en citroensap.
  3. Voeg dit papje toe als het kersensap kookt.
  4. Roer dit voorzichtig om met een spatel. Laat het mengsel 5 tot 10 minuten doorkoken tot je de gewenste dikte van het gelei hebt.
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Bakoverzicht week 53 - Anniek van Lohuizen januari 3, 2021 at 6:59 pm

    […] Jaaa het nieuwe jaar is begonnen. Hebben jullie goede voornemens? Taart. Dat is het antwoord op alles. Dus laten we 2021 beginnen met een tulband. Ik bakte een marmercake tulband. Chocola met vanille. En om het feestelijk te maken deed ik er nog wat kersen in en op. Het feest werd afgetopt met sterretjes. Gelukkig nieuwjaar!! Wil je ook deze feestelijke marmercake tulband met (of zonder) kersen bakken? Klik dan hier: recept marmercake tulband […]

  • Leave a Reply