zwanger dik
Altijd wat te schrijven

Ik word dik

Wat een gezeik. Vrouwen die zeuren dat ze dik worden tijdens de zwangerschap. IE-DE-RE vrouw wordt dik tijdens de zwangerschap. Wat dacht jij dan?! Er groeit een baby in je buik. HALLO. Wees blij dat je buik mag groeien, want er groeit iets moois daarbinnen.

Dat waren mijn gedachten vòòr de zwangerschap. Maar nu ben ik zelf zwanger en ik vind het ik het ‘dik’ worden ook wel een dingetje. Want hoe dik moet je zijn na 14 weken? En na 22 weken? Hoeveel zal ik zijn aangekomen na 30 weken? Wat is normaal? Worden je heupen ook breder tijdens de zwangerschap? Hoeveel procent is vet van datgene wat ik aankom? Gaat dat er ook weer af? Is zoveel aankomen normaal?

24 weken zwanger

Op internet is er genoeg over te vinden. Op basis van mijn BMI zal ik tussen de 11,5 en 16 kilo aankomen. Dit is ook wat de Frauenarzt aangeeft. Maar als ik op Pinterest foto’s bekijk van andere zwangere vrouwen (advies: doe dit niet) is hun buik lang niet zo dik als die van mij. Ook gaan vrouwen mij foto’s laten zien van zichzelf of vriendinnen die net zo ver zijn als ik in de zwangerschap. ‘Kijk hun buik is nog helemaal niet zo dik’. Of opmerkingen als: ‘weet je zeker dat het er 1 is?’

STOP hiermee. Zeg dit niet tegen een zwangere vrouw. (Ook niet tegen een vrouw die niet zwanger is. Ook niet tegen een man. Zeg het gewoon tegen niemand)

Zoals de Frauenarzt zegt: iedereen draagt de baby anders. Van tevoren kan je niet precies berekenen hoeveel je aankomt. Laat het groeien. Ik probeer mijn onzekerheid los te laten en laat het groeien. Ik smeer mijn buik nog eens extra goed in met de mama massageolie. Dat ik maar een ontzettende dikke buik mag krijgen met een ontzettende mooie, gezonde en goed groeiende baby erin. Ik stop met zeiken en ben blij!  

hallo buik
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lyan januari 25, 2021 at 5:07 pm

    Je bent prachtig! 🤩

  • Leave a Reply