Altijd wat te schrijven

Gat in mijn hand

Een muurschildering of een duur behang met een mooi patroon voor in de babykamer? Wat een onzin! Een baby ziet geeneens kleur. Wat zal hem/haar interesseren wat er op de muur zit. Een likje verf is genoeg. Dat zachte mooie wollige dekentje van een bekend babymerk. Waarom? Ik kijk wel of mama nog een oude deken in de kast heeft liggen die ik kan vernaaien tot een dekentje. Een duur verschoningsmandje in plaats van een goedkoop aankleedkussen? Nee. Echt niet. Zonde van mijn geld. Een bijpassend baby meubeluitzet. Ooohnee. Daar hou ik helemaal niet van. In de kringloopwinkels is genoeg te vinden.

Als ik hoorde wat stellen in verwachting uitgeven aan hun toekomstige baby, schrok ik daarvan. Dat ging ik heel anders doen. Ik zou kiezen voor goedkopere maar net zo goede alternatieven. Tweedehands: Kringloop of Marktplaats. Spullen lenen van familie of vrienden. Geen onnodige dingen. Goedkope merken. En met dingen zelf maken, kan je veel geld besparen. Dat zei ik. Een half jaar geleden.

‘Jij zou toch voor goedkope alternatieven gaan?’, zei mijn moeder toen ze zag toen ik het verschoningsmandje ging bestellen. ‘Waarom zou je dat trommeltje kopen’, moppert mijn man. ‘Wat ga je daarin doen? Volgens mij past daar niet eens wat in’. ‘Als je die dure verfkleur kiest voor op je tweedehands commode, kan je net zo goed een nieuwe kopen’, vertelt mijn broertje mij. ‘Ik heb nog genoeg dekentjes die je mag lenen’, zegt mijn zusje terwijl ik op internet aan het zoeken ben naar mooie zachte wollige dekentjes van dure merken.

Een mens kan van gedachte veranderen, toch? Ik weet ook niet wat het is. Het zullen de hormonen wel zijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply