Altijd wat te schrijven, Lucas

Doorslapen

De eerste keer dat Lucas doorsliep was in de kraamweek. Toen sliep hij rond een uur of 23.00 en was toen om 04.00 uur nog niet wakker. Ja ik hoor jullie denken: ‘heerlijk, dan kon jij ook even bijtanken’. Ik vond er niets heerlijks aan. Op internet staat dat lang doorslapen gevaarlijk is voor pasgeboren baby’s. De suikerspiegel kan dan te laag worden. Klopt, ik ging midden in de nacht even googelen of zo lang slapen geen kwaad kon. Tip van mijn kant: DOE DAT NIET. Ik kreeg acuut stress. Ook mijn hele bed was nat omdat de melkproductie gewoon doorging. Henk haalde voor mij een handdoek en pakte mijn mobiel af. ‘Ga alsjeblieft verder slapen en stop met Googelen.’

Om 05.00 uur heb ik Lucas toch maar wakker gemaakt voor de voeding. Lucas nam drie slokken omdat het moest en sliep toen gewoon weer verder. De Hebamme (verloskundige die bij ons kwam voor de nazorg) zei dat ik dat nooit weer moest doen. Nooit slapende baby’s wakker maken in de nacht. Geen stres. Geniet ervan. Sommige baby’s hebben al heel vroeg een dag en nachtritme. Dat kan geen kwaad, ook al zegt Google iets anders. Dus pakte ik de volgende nacht een handdoek en ging daarop liggen.

Sinds Lucas 7 weken oud is slaapt hij iedere nacht door (even afkloppen). Wij leggen hem om 22.00 uur op bed en hij wordt dan om 06.00 uur wakker voor de eerste voeding. Ik gun dat iedere moeder, want gebroken nachten zijn mega vermoeiend. Inmiddels hoef ik niet meer op een handdoek te liggen. De melkproductie heeft zich er al helemaal op aangepast.  

De nacht voor mijn eerste werkdag na mijn verlof wilde Lucas ineens om 02.00 uur drinken. Volgens Google kan dat verschillende redenen hebben: sprongetje, Lucas voelt dat ik gespannen ben of het is de befaamde 4 maanden slaapregressie. Het maakte mij niet uit wat het was. Ik legde mijn mobiel aan de kant en genoot van het voedmoment midden in de nacht bij het licht van de zoutlamp. Ik heb het niet gemist, maar het was wel even fijn.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply